„16 дана активизма“ поводом насиља у породици

16 дана активизма“ је свјетска кампања која почиње 25.новембра, Међународним даном борбе против насиља над женама и завршава се 10.децембра, Међународним даном људских права, симболично повезујући заштиту од насиља над женама са људским правима.

Представља један од основних механизама уз помоћ којих су жене приморане на положај подређености према мушкарцима.

Ова кампања се користи као организациона стратегија широм свијета и као позив на елиминацију свих облика насиља над женама и дјевојчицама.

Тим поводом, директорица ЈУ „Центар за социјални рад“ Бања Лука, Ирена Јолџић, руководилац одјељења за породично правну заштиту Бојан Арула, портпарол Полицијске управе Бања Лука, Данијела Мучибабић, шеф одсјека за крвне и сексуалне деликте, Синиша Кујадић, предсједница Управног одбора фондације Удружене жене, Нада Голубовић и координатор Сигурне куће, Амела Башић Томић су данас у просторијама Центра за социјални рад, одржали радни састанак на тему „16 дана активизма гдје су дали свој допринос у борби против овог великог друштвеног проблема.

Циљ састанка је био подигнути свијест заједнице, како на најбољи начин препознати озбиљност овог проблема, као и пружање информација, гдје, коме и како пријавити насиље, те које све институције и на који начин пружају помоћ жртвама насиља.

Закључак са састанка је једногласан а то је да се више никад и никоме не понови насиље и ни у каквом облику, усаглашени да ће сарађивати као и до сада, јер је то од интереса за ширу друштвену заједницу.

Facebook
Twitter
LinkedIn