Предмет: Саопштење за јавност

Поштовани,

обраћамо Вам се Саопштењем за јавност а на основу добијених питања у вези са нашом кампањом под називом „Ми смо увијек ту за вас“.

Кампања под називом „Ми смо увијек ту за вас“ има само један циљ а то је подизање свијести грађанима о томе шта ради и чему служи ЈУ „Центар за социјални рад“ Бања Лука.

Свакако би требало напоменути да у ЈУ „Центар за социјални рад“ Бања Лука раде врхунски и стручни професионалци, социјални радници, психолози, психотерапeути, дефектолози, правници, који су радећи свој посао изложени свакодневним пријетњама по живот a циљ нам је био  да покажемо да иза тих стручних радника стоје руководиоци који су спремни да преузму сав терет и да их заштите.

ЈУ „Центар за социјални рад“ Бања Лука још од 2004. године константно ради на унапријеђењу стандарда, а у складу са нашом визијом Центра, у току је и отварање „Центра за породицу“ који ће пружати услуге бесплатног савјетовања ( предбрачно, брачно и породично савјетовање, дефектолошко савјетовање, психолошко-педагошко савјетовање).

Не можемо а да се не осврнемо и на примјере свакодневних активности:

У току 24 сата, у сарадњи са грађанима који пријаве проблем, полицијом и Домом здравља излазе на терен и спроводе активности из своје надлежности а везано за:

-малољетну дјецу која се у касним ноћним сатима затекну у угоститељским објектима и конзумирају алкохол

-насиље у породици

-одрасле и дјецу затечену у скитњи

-хитне активности са службом хитне помоћи лицима о којима нема ко да брине као и лицима обољелим у менталном здрављу

-насиље у школама

-психолошка помоћ и дјеци и одраслима у различитим ситуацијама (вршњачко насиље, силовање, губитак члана породице, злостављање и занемаривање како физичко тако и психичко)

-смјештај угрожених, изнемоглих и болесних у установе Социјалне заштите (домови за стара лица, прихватна станица за дјецу, Дом здравља, Дом за незбринуту дјецу…)

-дјеца затечена у просјачењу

-рад са хронично болесном дјецом и одраслима

-повјеру дјеце у процесу развода брака и рад са њиховим родитељима

-многе друге активности које су уско везане за Социјалну заштиту

Битно је нагласити да „Центар за социјални рад“ Бања Лука није задужен само за давање новчане помоћи социјално угроженим лицима, јер је то најмањи обим послова који радимо.

Ми смо ОРГАН СТАРАТЕЉСТВА свим лицима на територији Града и МИ СМО УВИЈЕК ТУ ЗА ВАС.

Свјесни смо да свака кампања изазове реакцију код грађана, била она  добра или лоша, реакција је свакако пожељна, али није нужна.

Овом приликом желимо да захвалимо друштвено одговорним компанијама које су изашле у сусрет и дале нам на кориштење билборде и мјеста за оглашавање.

Хвала на интересовању и радујемо се успјешној сарадњи као и до сада!

Датум: 26.10.2021.године

Facebook
Twitter
LinkedIn