Отворен Центар за породицу

Центар за породицу, издвојена јединица Центра за социјални рад,  јуче је отворио своја врата свима којима је потребна социјална и породично правна заштита.

Циљ оснивања Центра за породицу је побољшање квалитета живота социјално рањивих категорија становништва на подручју Града Бања Лука.

Свечаном отварању присуствовали су Градоначелник Града Бања Лука, Драшко Станивуковић, Предсједник Скупштине Града Бања Лука, Младен Илић, представници Министарства Здравља и социјалне заштите и Министарства породице, омладине и спорта, представници Омбудсмана за дјечија права Републике Српске и остале многобројне званице које су својим доласком увеличале нашу свечаност.

Директорица ЈУ „Центар за социјални рад“ Ирена Јолџић, рекла је да ће ова установа бити на услузи суграђанима да их упути гдје и како могу остварити нека своја права и ријешити одређене проблеме. Функционисаће као издвојена јединица, која ће управо кроз савјетовање радити на рјешавању и превенцији проблема у породици.

У Центру за породицу пружају се услуге предбрачног и брачног савјетовалишта, савјетовалишта за дјецу и омладину, савјетовалишта за жене, програма подршке породицама, рада са зависницима и превенција зависности и насиља у породици.

Центар за породицу је намијењен особама свих животних доби, а наша оријентација је и развијање услуга за лица треће животне доби, које такође могу да се пружају у новом простору.

Настао је као идеја из потребе за унапређењем  услуга социјалне и породичне заштите дјеце и породице, а потреба се огледала у обезбијеђивању адекватног простора за рад, као и организације рада професионалаца и служби и увођења нових услуга.

Центар за породицу налази се у улици Јосифа Панчића број 8, у пословном простору који је у потпуности адаптиран, опремљен и функционалан за рад.

Facebook
Twitter
LinkedIn