НОВОСТИ

24.12.2018

Danas je gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić u JU ” Centar za socijalni rad” Banjaluka podijelio novogodišnje paketiće najosjetljivijoj kategoriji djece sa područja Grada Banjaluke.Paketiće za preko 300 mališana obezbijedili su: NLB Banka Banja Luka, MSD SNSD, Nora Plast d.o.o. Banja Luka, Unicreditbank BL, Mladen Milanović Kaja i Goran Kurtinović.

07.12.2018

Sa predstavnicima Biroa za ljudska prava Tuzla o planovima za 2019. godinu u okviru projekta “Pravda za svako dijete”

04.12.2018

JU “Centar za socijalni rad” Banja Luka je povodom Međunarodnog dana lica sa invaliditetom organizovala Okrugli sto “Porodica i lica sa invaliditetom” na kojem smo promovisali pravo na porodični život i servise koji postoje kao podrška za život u porodici.Ovom prilikom smo promovisali i pilot projekat stanovanja uz podršku za lica sa Down sindrom-om.
Cilj ovih aktivnosti je u vezi sa promocijom porodičnog života i jednakog učešća koji je definisan Lokalnim akcionim planom Grada Banja Luka.

03.12.2018

Današnji dan završavamo predivnom manifestacijom “Down syndrom – život u zajednici”

03.12.2018

Povodom Međunarodnog dana lica sa invaliditetom 3.decembra JU” Centar za socijalni rad” Banja Luka je organizovao posjetu porodicama u kojima su roditelji sa invaliditetom sa djecom starosti do godinu dana.Posjetili smo tri porodice u kojima su majke sa invaliditetom korisnice prava iz oblasti socijalne zaštite i darovali ih prigodnim poklonima.

03.12.2018

Međunarodni dan osoba sa invaliditetom u Banjaluci je obilježen tradicionalnim sportskim igrama.

01.12.2018.

Humanitarna veče Rotary Club Banja Luka. Ove godine podrška radu JU “Centar za socijalni rad” Banja Luka i dnevnog centra “Moja luka”. Veliko hvala!

29.11.2018

Razgovor sa Ombudsmanom za djecu RS g-đom Dragicom Radović. Mnogo izazova ali i rješenja po pitanju djece i njihovih interesa.

27.11.2018

*Svako dijete treba porodicu*

Razgovor sa hraniteljima, njihovim izazovima i uspjesima. Izdvajanjem djeteta u porodice dajemo mu mogućnosti da razvije svoje potencijale, moralne, fizičke, intelektualne i ostale kapacitete, da održava kontakt sa biloškom porodicom i da joj se vrati nakon nekog vremena ako se za to stvore uslovi.

5.11.2018

Delegacija Grada Banja Luka u posjeti Gradu Zagrebu. Razgovarano o pozitivnim praksama u oblasti socijalne politike.

11.10.2018

Posjeta Udruženja žena “Udahni život” ST Sombor

5.10.2018

Na poziv mreže omladinskih centara MaMa iz Slovenije, predstavnik JU” Centar za socijalni rad” Banja Luka socijalni radnik Bojan Arula održao je trening na temu “Marginalizovane, socijalno isključene grupe, socijalna inkluzija u praksi”.
Naša ustanova je zbog velikog iskustva u borbi protiv isključenosti marginalizovanih grupa zamoljena da edukuje omladinske radnike iz nekoliko zemalja Evropske Unije, te da prenese iskustva dobre prakse.
Na treningu je učestvovalo preko dvadeset direktora i radnika omladinskih centara iz Latvije, Estonije, Švedske, Poljske, Slovačke i Njemačke.

2.10.2018

Misionarke ljubavi – sestre Majke Tereze u Zagrebu obavljaju humanitarni rad gdje obezbjeđuju dnevni obrok za 150 korisnika, smjestaj za beskućnike i stara lica bez primanja, obilaze stare i nemoćne po kućama… Pomažu im volonteri. Finansiraju se od anonimnih donatora. Inače imaju i kuću u Banja Luci gdje takođe imaju javnu kuhinju i spremaju 120 obroka dnevno. Blisko sarađuju sa našim Centrom. 
Obisli smo i Dom za starije osobe – Trešnjevka. 
Puno dobre prakse koju ćemo prenijeti kod nas.

28.09.2018

Puna podrska Grada hraniteljskim porodicama ! Trenutno u Banjaluci 48 hraniteljskih porodica zbrinjava 64 djece bez roditeljskog staranja. Vrlo human posao uz podrsku Centra za socjalni rad. Grad moze jos vise da podrzi ove porodice i uradicemo to vec u narednoj budzetskoj godini.

25.09.2018

Briga o licima sa posebnim potrebama : Završena rekonstrukcija objekta za dnevni centar za mlade i odrasle sa višestrukim smetnjama u razvoju. Hvala CRS (USAID) na donaciji za obnovu. Rad sa ovom populacijom sa potrebom posebne njege preuzimaju Centar za socijalni rad i Udruženje Zvjezdice.

21.09.2018

Edukativna radionica ” Socijalni rad u lokalnoj zajednici”, prezentacija i iskustva dugogodišnjeg rada prof.dr.sc. Mladena Kneževića iz Zagreba.

13.09.2018

Radni sastanak za organizaciju manifestacije u sedmici djeteta. Kulturno-umjetnički program biće realizovan 02.10.2018. u Banskom dvoru. O detaljima nešto kasnije…

13.09.2018

U posjeti udruženju Mozaik Prijateljstva. Puno humanosti na jednom mjestu

12.09.2018

Одржана Регионална конференција посвећена квалитету услуга и компетенцији запослених у домовима за старије особе. Административни центар Владе Републике Српске.

11.09.2018

Sa Gitom Narajan, predstavnikom UNICEF o programima podrske djeci, narocito ranjivim kategorijama.

5.09.2018

Danas je potpisan Memorandum o međusobnoj saradnji između Saveza za rijetke bolesti Republike Srpske i JU” Centar za socijalni rad” Banja Luka

4.09.2018

Projekat “Zdravo starenje” od danas u Banja Luci za lica treće dobi – penzionere. Besplatni programi društvenih aktvnosti, od kuvanja i korektivne gimnastike do pametnih telefona na četiri lokacije :Starčevica, Obilićevo, Zalužani i Dragočaj. Više brige za stariju populaciju.

01.09.2018

U posjeti djeci u Bečićima, odmaralište “Užice”. 43 djece iz Banja Luke kroz program “Socijalizacija djece u RS” boravi 10 dana u odmaralištu gdje sa drugarima iz ostalih opština prolaze edukativne, sportske i druge radionice stičući nova prijateljstva koja će pamtiti za cijeli život. Djeca su pod nadzorom vaspitača, sportskih animatora, koordinatora i voditelja radionica. Drugari uživajte!