Међународни дан дјетета – 20. новембар

Међународни дан дјетета обиљежава се сваке године 20. новембра, тим поводом ЈУ „Центар за социјални рад“ Бања Лука, постављањем штанда у ТЦ Делта планет, промовисала је свој рад, дијелећи флајере који су од велике важности за сваког појединца.

Наша установа препознаје дијете као нешто најважније у овом систему, зато смо и ове године одлучили да допринесемо побољшању квалитета живота дјеце, а како другачије него причом о темама које су веома важне а мало се о њима говори.

Промоција хранитељства нам је некако била крајњи циљ, да упознамо грађане колика је потреба за хранитељима, на који начин могу постати хранитељи и да никад не забораве да свако дијете заслужује да има породицу..

Издвајањем дјетета у породице дајемо му могућност да развије своје потенцијале, моралне, физичке, интелектуалне и остале и да одржава контакт са биолошком породицом. Хранитељ може постати свака особа која има мотивацију да помогне другима, посебно дјеци, те се након процјене стручне службе тој особи даје потврда о бављењу хранитељством.

У тренуцима када се мијењао Свјетски поредак, свијет се ујединио у одбрани дјеце и дјетињства. Тај исти свијет у којем ће свако дијете имати прилику расти, учити, развијати своје способности и таленте, одрастати у породици, бити сигурно и заштићено.

Оно што нам је свима јасно је да Дјечија права немају рок трајања. Она су универзална и свевременска. Свака генерација је прилика за стварање темеља за нови, бољи свијет. Прилика коју не смијемо пропустити. Прилика да створимо свијет достојан дјетета. Прилика да дјеци буде добро и да буду срећни, а то је најмање што можемо.

Срећан Међународни дан дјетета

Facebook
Twitter
LinkedIn